Eerste leerlingen IKC Metropool gestart

In het hart van de nieuwe stadswijk SPOT Zuidoost in Amstel III komt IKC Metropool: een eigentijds kindcentrum van Zonova voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De officiële opening van het kindcentrum staat gepland voor 2026. Dit schooljaar startten de eerste leerlingen van IKC Metropool op een tijdelijke locatie in het Brasapark. Schoolleider Romina Ferrari: “Zo groeien we op een natuurlijke wijze samen toe naar ons prachtige nieuwe kindcentrum.” 

 

“IKC Metropool is een plek waar leerlingen zich verwonderen over prikkelende thema’s, zichzelf en de wereld om hen heen ontdekken en de opgedane kennis en vaardigheden delen met medeleerlingen. Aan de hand van een thema creëren de leerlingen voor ieder project iets dat bij het eigen talent past. Van het opnemen van een podcast tot het maken van een fototentoonstelling of een PowerPointpresentatie. Zo is het onderwijs volledig op maat”, steekt Romina Ferrari vol energie van wal over het vernieuwende onderwijsconcept. “We beschikken over een Ecolab, Crealab, theater, sportzaal, opnamestudio, Techlab en een Kooklab, waar kinderen zich persoonlijk ontwikkelen en ‘life skills’ opdoen. Een mooie aanvulling op onze intensieve aandacht voor belangrijke basisvaardigheden als rekenen en lezen.” 

 

Op maat
Het splinternieuwe tijdelijke gebouw aan het Brasapark is al even op maat als het onderwijs. Klaslokalen kunnen worden samengevoegd, het meubilair is flexibel en in het midden van elke unit bevinden zich grote leerpleinen waar leerlingen van jong tot oud samenwerken. “Ons tijdelijke gebouw is een miniatuurversie van het nieuwe kindcentrum. Zo kunnen we al vanaf de start het onderwijs bieden dat we voor ogen hebben en op een natuurlijke wijze toegroeien naar ons nieuwe gebouw. Ook mooi: het complete interieur nemen we straks mee, alles wordt hergebruikt.” 

 

Keuzemogelijkheid
Voor Zonova is dit een prachtige kans om ouders in Amsterdam Zuidoost nóg meer keuzemogelijkheid aan te bieden. “IKC Metropool is met het vernieuwende onderwijsconcept een verrijking van ons scholenpalet”, aldus bestuurder Dave Ensberg-Kleijkers. “Tot 2050 groeit de bevolking van Zuidoost met zo’n 38%, waaronder in de wijk waar IKC Metropool komt te staan. Het maakt me trots dat we de kinderen uit deze wijk en de omgeving zulk uitdagend onderwijs bieden.” 

 

Van 0-13 jaar
Binnenkort start ook de opvang van samenwerkingspartner Samantha del Prado in het tijdelijke gebouw. In eerste instantie voor kinderen vanaf 2 jaar, vanaf de nieuwbouw biedt IKC Metropool ook opvang aan voor de allerkleinsten vanaf 0 jaar. “We werken nauw samen met het team van pedagogische professionals voor een doorgaande leer- en ontwikkellijn van 0 tot 13 jaar. Onze visies op opvang en onderwijs sluiten mooi op elkaar aan”, aldus schoolleider Romina Ferrari. IKC Metropool wordt niet alleen een fijne plek voor kinderen en ouders, ook andere familieleden, buurtbewoners en samenwerkingspartners uit de wijk worden straks bij het onderwijs betrokken. Ze besluit: “Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan het vormen van onze metropolisten: de wereldburgers van de toekomst.”

 

Interesse
Ouders die interesse hebben in IKC Metropool zijn van harte welkom om persoonlijk kennis te maken. Meer info is te vinden op www.ikcmetropool.nl (http://www.ikcmetropool.nl). 

Schoolleider IKC Metropool Romina Ferrari Schoolleider IKC Metropool Romina Ferrari
Eerste leerlingen IKC Metropool gestart Eerste leerlingen IKC Metropool gestart