Nieuw: gezonde kooklessen van TommyTomato

Zonova is via PPOZO een mooie nieuwe partner rijker voor het naschoolse programma. Vanaf dit schooljaar leren de Soeperchefs van TommyTomato kinderen op een leuke en gezonde manier koken, onder andere op Polsstok en De Bijlmerhorst. “We zijn ontzettend blij dat nu nog meer leerlingen hun kooktalent kunnen ontwikkelen”, aldus schoolleider Doanh Truong.

 

“Hoe diverser en groter ons naschoolse aanbod is, hoe meer talenten de kinderen ontplooien. Misschien wordt er tijdens ons naschoolse programma wel een nieuwe sterrenchef geboren”, aldus de schoolleider van Polsstok en De Bijlmerhorst, Doanh Truong. “Uit ervaring weten we dat kookles ontzettend populair is bij de leerlingen. De lessen bij bestaande partners zitten altijd razendsnel vol. En dus zijn we heel blij dat we door deze samenwerking nog meer kinderen kunnen enthousiasmeren voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl.”

 

De samenwerking met PPOZO helpt TommyTomato bij hun missie om van alle kinderen groente-eters voor het leven te maken. Op vrijdag 13 september werd de start van deze nieuwe partnerschap feestelijk gevierd op Polsstok en De Bijlmerhorst. Geen verrassende keuze: De Polsstok heeft het predicaat Gezonde School en De Bijlmerhorst is een Jump-in school. “Dat betekent dat er tijdens schooltijd ook veel aandacht is voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl, want daardoor leren de kinderen beter. Het tussendoortje en de lunch zijn gezond, we bewegen veel en stimuleren kinderen op de fiets naar school te komen.”

 

Doanh merkt dat er een positieve verschuiving is in het bewustzijn van ouders als het gaat om gezonde voeding. “Tien jaar geleden moest ik ouders soms echt overtuigen dat gezond eten belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Nu voert de leerkracht ook nog weleens een gesprek over bijvoorbeeld een ongezond croissantje dat in de lunchtrommel zit, maar veel minder. Daar hebben we als school een belangrijke bijdrage aan geleverd.” 

WhatsApp Image 2024-09-13 at 13.20.18 WhatsApp Image 2024-09-13 at 13.20.18
WhatsApp Image 2024-09-13 at 13.19.39 WhatsApp Image 2024-09-13 at 13.19.39