Fusie Zonova en Swazoom Kinderopvang een feit!

Gisteren tekenden Dave Ensberg-Kleijkers, bestuurder van Zonova, en Birgit Haanstra, bestuurder van Swazoom Kinderopvang, officieel de fusieovereenkomst tussen Zonova en Swazoom Kinderopvang. Na dit officiële moment, knalden we met een groot aantal genodigden, waaronder de wethouder, stadsdeelvoorzitter en kinderen van de voorschool en basisschool De Tamboerijn, deze nieuwe fase in. Na luid aftellen werd de lucht gevuld met poppende confetti en bellenblaas. De fusie is dan ook een primeur in de stad: het is de eerste fusie tussen kinderopvang en basisonderwijs in Amsterdam! 

 

Een kansrijke start voor elk kind in Zuidoost
Door deze fusie krijgen kinderen meer gelijke kansen. Onze kinderen in Zuidoost zijn de toekomst. Uiteindelijk is het de maatschappelijke opdracht van onderwijs en kinderopvang dat alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We gaan van samen werken naar samen verantwoordelijk. “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen die in Zuidoost opgroeien alle kansen en mogelijkheden krijgen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen, te groeien, talenten te ontplooien”, aldus Birgit Haanstra, bestuurder van Swazoom Kinderopvang.
 

Vooruitstrevend 

Samen werken én samen verantwoordelijk zijn vanuit één organisatie als één team biedt nieuwe kansen om meer voor kinderen, ouders en medewerkers te betekenen. Dit gaat zorgen voor een doorgaande ontwikkellijn, een rijke schooldag en brede talentontwikkeling van kinderen. Maar ook voor bredere loopbaan- en ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers en de mogelijkheid tot volledige banen. Verder ontstaat er één centraal punt voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2-13 jaar. Met als streven voor de toekomst een totaal aanbod voor kinderen van 0-13 jaar.

YSMedia-27 YSMedia-27
YSMedia-34 YSMedia-34
YSMedia-38 YSMedia-38
YSMedia-47 YSMedia-47